Josh Smith

Josh Smith

Josh Smith werd geboren op 7 oktober 1979 in Middletown, Connecticut, hij groeide op in Florida, maar woont tegenwoordig in California.

Josh nam al op heel jonge leeftijd gitaar lessen. Clubeigenaar Don Cohen gaf de prille tiener de kans om naar optredende artiesten te komen kijken en zorgde er ook voor dat hij regelmatig met de jongens mocht mee jammen. Zo leerde Josh in korte tijd heel veel. Op dertienjarige leeftijd vroegen The Rhino Cats (de huisband van Don’s club) of Josh hun lead gitarist wilde worden. Omdat hij zoveel klasse had mocht hij met Jimmy Thackery, Tinsley Ellis, Lucky Peterson, Kenny Neal en Joanna Connor mee op het podium. Dit gaf de jonge Josh Smith een echte boost.

Josh was 14 jaar oud toen zijn debuut album 'Born Under A Blue Sign' verscheen en een jaar later was er de opvolger 'Woodsheddin'. Vrij vlug waren Josh Smith & The Rhino Cats in Zuid Florida een begrip. Na zijn studies in 1997 koos Josh vol voor de muziek. Hij richtte een nieuwe band op, een power trio met de naam Josh Smith & The Frost, waar hij zowel gitarist en zanger van was. Samen met producer Jim Gaines, bekend van zijn werk met Stevie Ray Vaughan, Santana en Steve Miller, trokken ze in 1997 de studio in om het album 'Too Damn Cold' op te nemen. In 2000 verscheen het volgende album 'Woman', ook met Jim als producer.

Zijn vijfde album 'Deep Roots' verscheen in 2006 en is een traditioneel blues album. In 2009 was er het zesde album 'Inception', een volledig instrumentaal album. In 2010 tekende hij bij Crosscut Records een contract en op dit label werd 'Deep Roots' terug uitgebracht. Ondertussen verschenen er op dit label al drie albums van Josh Smith, namelijk 'I'm Gonna Be Ready' in 2011, 'Don't Give up On Me' in 2012 en 'Over Your Head' in 2015. Op dat laatste album verleenden Charlie Musselwhite, Kirk Fletcher & Joe Bonamassa hun medewerking. Op 17 augustus 2018 verschijnt er op het M2 MUsic label het nieuwe album van Josh, dat 'Burn To Grow' als titel meekreeg. Er staan elf songs op het album en die werden allemaal door Josh Smith geschreven.