Florian Lohoff

Florian Lohoff Band

Een Duitse artiest kan funk in zijn bloedaderen hebben. 
Florian Lohoff combineert soul en pop tot een unieke funky crossover-ervaring. Medogenloos reflectieve songteksten ontmoeten opwindende gitaarsolo's en een groovy funk spirit - eerlijk, soulvol, gepassioneerd, maar vooral diep en vol beweging.
Zijn album uit 2019 is het resultaat van een jaar lang intens persoonlijk werk. 
De twaalf nummers verkennen een wereld van emotionele diepte en muzikale subtiliteiten. "Voor het songwritingproces nam ik zoveel tijd als nodig was om de nummers te ontwikkelen en mijn innerlijke zelf te laten zien. Elk lied spreekt recht uit mijn ziel en weerspiegelt mijn innerlijke wereld van emoties, "zei Florian.
Het lied "Wake Up" is een oproep aan de mensheid, sociaal commentaar zonder oordeel. In 'risin’ verstrikt Florian de luisteraar in zijn dromen, beschrijft een poging om de gevangenis van het alledaagse leven te ontvluchten en een heldere en vredige geest te krijgen. In "Day Dream" zingt hij: "Geluk is niet de weg naar ergens anders. Het is de weg waar we allemaal dag in dag uit naartoe lopen. "Florian is al heel lang op die weg. Op de leeftijd van 7 toen Florian Lohoff zijn eerste gitaar kreeg, was het hem meteen duidelijk dat dit het instrument was om zijn gevoelens te kunnen uiten. Als tiener woonde hij in de VS, waar hij werd geïnspireerd door Doyle Bramhall II, Warren Haynes, Curtis Mayfield, John Mayer en "the American way of life". In 2011 besloot Lohoff om zijn eigen soloproject, de Florian Lohoff Band, te starten met het uitbrengen van het debuutalbum "Lifetimeshuffle" van de groep een jaar later. Jaren van schrijven, repeteren en toeren in Duitsland, Zwitserland en Nederland volgden. In oktober 2015 bracht Lohoff zijn tweede album Tangled up in Blue uit, ondersteunde optredens in heel Europa op bekende locaties zoals Lido in Berlijn, Fabrik in Hamburg, Colossaal in Aschaffenburg en nog veel meer.
Florian speelde met vele nationale en internationale bekende artiesten, zoals Walter Trout, The Temperance Movement, SIMO, Henrik Freischlader en nog veel meer. In 2017 werd Florian ge-endorsed door K'MO Guitars en samen creëerden ze de Florian Lohoff Signature-gitaar. Florian treedt ook op als gitarist voor de Amerikaanse kunstenaar Billy Goodman en is de merkambassadeur en demonstratie-artiest voor het instrumenten platform Britain's Rare Guitars.

Stilstaan is geen optie tijdens het concert van de Florian Lohoff Band!!