Blues Caravan 2018

Blues Caravan 2018 met Mike Zito, Bernard Allison, Vanja Sky

Dit is geen gewone combinatie. Dit is de Blues Caravan 2018. Als je de rollende revue van Ruf hebt gevolgd sinds het in 2005 begon, weet je al dat deze shows onmisbare evenementen zijn.
Op de Blues Caravan van dit jaar vind je niet alleen jong talent met een duizelingwekkende carrière voor de boeg, maar ook twee zwaargewichten met een torenhoge reputatie.
De Kroatische Vanja Sky is beinvloed door grootheden als Rory Gallagher, Albert King en Stevie Ray Vaughan. Deze 23-jarige hot-tip is al doet al goede zaken in haar thuisland en de aangrenzende Balkanstaten. Nu, met haar langverwachte debuutstudio-album dat in januari 2018 zal verschijnen, plant Vanja haar vlag in Europa en Noord-Amerika als de junior partner van de Blues Caravan.
"Ik ben erg opgewonden om te spelen op de Blues Caravan 2018," zegt ze, "en kijk er naar uit om veel nieuwe mensen te ontmoeten en mijn muziek met hen te delen.
Mijn shows zijn gevuld met veel energie en ik geef altijd alles als ik op het podium sta. Ik ga nummers van mijn debuutalbum en ook enkele covernummers spelen, zodat mensen zeker geweldige muziek en plezier kunnen verwachten. "
Sommige achternamen bevelen onmiddellijk respect voor de bluescène. Als de zoon van de machtige Luther Allison, heeft Bernard Allison de familielegende toegevoegd en zijn eigen mythologie uitgewerkt als een songwriter en performer van wereldklasse.
Voor de Blues Caravan van dit jaar zal hij gebruikmaken van een veelgeprezen Amerikaanse debuutalbum Keepin 'The Blues Alive uit 1997 en de 2000-jarige Born With The Blues, en tussen genres wisselen zoals alleen deze meester dat kan. "Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van de Caravan", zegt Bernard. "Mijn show gaat over het delen van mijn muzikale talent en het presenteren van verschillende stijlen zoals blues, rock en funk. Er zal veel energie zijn, omdat ik van mijn fans eet en ervan hou om op en naast het podium met ze te communiceren. Je kunt een leuke tijd verwachten - de Allison manier! "
Als je serieus bent over moderne blues, zul je de boeiende carrière van Mike Zito hebben gevolgd. De in Missouri geboren bandleider wordt gezien als een ​​van de scherpste songwriters van de moderne Amerikaanse Blues. Maar weinig artiesten hebben met zo'n grimmige welsprekendheid geschreven als op het Greyhound-album van 2011.
In 2012 was Mike naast Devon Allman en Cyril Neville een belangrijk lid van Royal Southern Brotherhood.
Maar de roep van zijn eigen muze was te sterk, en in 2014 barst Mike meteen terug in zijn solocarrière met Keep Coming Back en Make Blues Not War. "Ik wil al heel lang meedoen met de Blues Caravan dus ik ben enthousiast", zegt hij. "Mijn shows zijn energiek en gepassioneerd: ik doe er alles aan om alles te geven wat ik heb en elke noot te laten tellen. Je kunt rockende bluesgitaar verwachten, met een dosis soulvocals en een mix van mijn beste songs. "